5 tips till dig som ska hyra bil

20 februari 2023

Att hyra en bil kan vara ett praktiskt alternativ när du behöver transport under en resa eller tillfälligt behöver en bil för att ta dig runt. Men det finns några saker att tänka på innan du bokar din hyrbil för att säkerställa en smidig och bekymmersfri upplevelse.

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av fem användbara tips som kan hjälpa dig när du ska hyra en bil. Med dessa tips i åtanke kan du undvika vanliga misstag och maximera dina chanser att få en hyrbil som passar dina behov och budget.

1. Boka inte första bästa hyrbil

Det kan vara frestande att bara boka den första bästa hyrbilen du ser på nätet, men det lönar sig nästan alltid att göra lite efterforskningar.

Ta dig tid och jämför olika hyrbilsföretag och alternativ. Kolla in recensioner från andra kunder och läs på om olika policyer för att se till att du får det bästa erbjudandet för dina pengar. På så sätt kommer du kunna spara pengar och få en bättre bil för pengarna.

2. Kontrollera om det finns dolda avgifter

När du bokar din hyrbil ska du se till att läsa det finstilta och hålla utkik efter dolda avgifter eller extrakostnader. Det sista du vill ha är en oväntad överraskning när du hämtar bilen!

Dolda avgifter som kan finns är bland annat extra föraravgifter, försäkringsavgifter och förseningsavgifter.

3. Se till att du är försäkrad

Olyckor dyker alltid upp i dem est olägliga situationerna och kan vara mycket kostsamma. För att vara säker på att du är försäkrad vid en olycka är det viktigt att kontrollera om uthyrningsföretaget erbjuder försäkringar och vilken typ av skydd som ingår.

I vissa fall kan din personliga bilförsäkring eller ditt kreditkort täcka kostnaden för hyrbilen, men det lönar sig alltid att dubbelkolla innan du hyr en bil.

4. Kontrollera bilens skicka och ta kort på den innan du ger dig av

Tyvärr finns det en hel del företag som aktivt försöker lura sina kunder och stjäla pengar från dem. För att skydda dig själv är det viktigt att kontrollera bilens skick innan du hyr den och ger dig av. Ta också några foton av bilen innan du åker så att du, om det finns några skador när du lämnar tillbaka den, kan bevisa att de fanns redan när du hyrde den.

Genom med hjälp av dessa bilder och en grundlig inspektion kan du försäkra dig om att bilen är i gott skick när du lämnar den och att du inte behöver betala för eventuella skador som redan fanns där från första början.

5. Glöm inte att tanka bilen innan du ska lämna tillbaka den

Biluthyrningsföretag brukar debitera kunderna för bensin när de lämnar tillbaka bilen med tom tank. För att undvika detta är det viktigt att fylla bilen med bensin innan du lämnar in den.